Minőségi csirke termékek!

A Hercsi hús konyhája

A Magyar Éttermi Szövetség szeptemberi ülésén egyöntetű sikert aratott a Bo-Csi, és a belőle készült étel, amit Aubel Ervin és Kispipa Étterem szakácsai készítettek el. Egy 1888-as receptet elevenítettek fel, amely hagyta érvényesülni a csirkehús kiváló ízét.

Bajor csirke          Hozzávalók: 4 db csirkecomb, egészben hagyva,

2 db csirkemell, félbevágva, 35 dkg bacon szalonna, vékonyra szeletelve,

1 nagy fej vöröshagyma, 1 kg héjában főtt krumpli, 2.5 dl sűrű tejföl,

2.5 dl száraz fehérbor, só, őrölt fehérbors, szerecsendió virág (vagy szerecsendió)

Elkészítés: A csirkedarabokat enyhén besózzuk. Egy tepsit kibélelünk a vékony baconszeletekkel, és ráterítjük a hajszál vékonyra szeletelt vöröshagymát. Erre helyezzük a csirkedarabokat. A tetejüket meghintjük borssal, és az apróra vagdalt szerecsendió virággal, vagy ráreszelünk egy negyed szerencsendiót. Ráöntjük a tejföl és a fehérbor keverékét, és behajtogatjuk a szalonnaszeleteket, hogy teljesen befedjék a húst. Alumínium fóliával légmentesen beborítjuk, és 180 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük.Közben a krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, 2-3 mm-es karikákra vágjuk.Egy óra után kinyitjuk a fóliát. A krumpli karikákat a tepsibe tesszük, és együtt pirítjuk tovább a csirkével, már 200 fokon, még kb. fél órát. Forrón tálaljuk, úgy, hogy a krumpli kerül alulra, rá a csirkedarabok. A tepsiben összegyűlt szaftot egy lábasban sűrűre beforraljuk, ezzel öntjük le a húsos tálat. Friss paradicsomsalátával mennyei étel. Jó étvágyat kívánunk!

DSC_0480

A laktatóan eszményi rakott csirkemell, szinte kiabál, hogy elkészítsd! :)

DSC_0430

kiskispipa

DSC_0479

Hozzávalók:
• 4 szelet csirkemell filé
• 2 db paprika
• 8 szelet bacon
• 4 szelet sonka
• 2 db hegyes erős paprika
• 2 szál újhagyma
• 20 dkg reszelt trappista sajt
• 2 evőkanál mustár
• 1 db kaliforniai paprika
• só
• őrölt fehér bors
• szárnyas fűszerkeverék
• étolaj
• 4 dl tejföl

Elkészítés:
A paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk.
A csirkemellet szétnyitottam, kiklopfoltam szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórtam. A hússzeleteket kiolajozott tepsibe raktam és megkentem mustárral.
Az csirkemellekre tettem bacon szalonnát, paprika /sárga, kaliforniai csípős/ és újhagyma szeleteket.
Betakartam 1-1 szelet sonkával, megkentem tejföllel és a végén megszórtam reszelt trappista sajttal.
Az egészet sütőben szép pirosra sütöttem. /35-40 perc/
Zöldséges rizst készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Kautz József receptje

Forrás: www.facebook.com

DSC_0060

Tejszínes, csirkés penne

 

Csuszatészta csirkével

Csirkés csusza receptHozzávalók:

  • 40 dkg csuszatészta
  • só, bors
  • 60 dkg csirkemell
  • 6 dkg vaj
  • 25 dkg trappista sajt (a fele füstölt is lehet)
  • 3 dl tejföl
  • petrezselyem

Elkészítése:

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A csirkemellet kockákra vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk. A húst a vajon pirosra sütjük.

A sajtot lereszeljük, majd a tejföllel, a petrezselyemmel és a hússal együtt a tésztával összekeverjük. Azt a vajat is belecsorgatjuk, amiben a hús sült.

Egy tűzálló tálat kivajazunk és beleöntjük a tésztaegyveleget, tetejére még reszelt sajtot szórunk. Előmelegített sütőben 180 C fokon 25-30 percig sütjük. Bármilyen salátával isteni.

Hozzávalók:

  • 1 csomag penne tészta
  • 60 dkg csirkemell
  • 1 db nagy pohár tejföl
  • 2 dl Meggle főzőtejszín
  • 1-2 db paradicsom
  • Fokhagyma
  • Sajt
  • Só, bors
  • Kevés olaj

Elkészítése:

A tésztát megfőzzük sós vízben. A csirkemellet csíkokra vágjuk, és kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Pár szem fokhagymát reszelünk rá és felöntjük a főzőtejszínnel.

A tésztát leszűrjük, és összekeverjük a tejszínes fokhagymás csirkemellel. Kivajazott tűzálló tálba öntjük. A paradicsomot cikkelyekre vágjuk és beletűzdeljük a tésztába.

Tejföllel lekenjük, és jó sok reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg rápirul a sajt.

Tipp:

Egyszerű, gyors, isteni!!