Minőségi csirke termékek!

Allergia elleni fellépés

Napjainkban egyre nő azon személyek száma, akik különféle táplálékallergiában, táplálék-intoleranciában szenvednek.
E terméklista célja, hogy számukra segítséget nyújtsunk termékeinkkel.
Általunk gyártott termékek közül táplálékallergiások számára a következőket ajánljuk:

Tejfehérje mentes termékek: A tejfehérje mentes kifejezés azt jelenti, hogy a gyártás során tej, tejpor, tejszín, tejföl, joghurt, kefír, sajt, túró, vaj, író, savó, savópor, Citopánpor, margarin, kazein, kazeinát, tejsavó alapú édesítőszer egyike sem került a termékbe és a gyártás és csomagolás során a terméknek a fenti anyagokkal való szennyeződése is kizárható.

Tejcukor mentes termékek: A laktózmentes kifejezés azt jelenti, hogy a gyártás során tej, tejpor, tejszín, tejföl, joghurt, kefir, sajt, túró, vajíró, savó, savópor, Citopánpor, margarin, tejcukor, tejsavó alapú édesítőszer egyike sem került a termékbe, illetve ha mérési adatokkal alátámasztva a termék tejcukor (laktóz) tartalma a 0,1 g/100 g vagy a 0,1g/100 cm3 értéket nem haladhatja meg.

Tojás mentes termékek: Tojás és tojáseredetű készítmények egyike sem került felhasználásra. Ilyenek a: tojás, tojáspor, tojás sárgája, tojás fehérje, tojás albumin, tojás lecitin, ovalbumin, konalbumin, ovomukoid, lizozim, levitin, vitellin, ovovitellin, ovoglobulin G2 és G3.

Szója mentes termékek: Szójától mentes mentes kifejezés azt jelenti, hogy a gyártás során szójabab, szójaliszt, szójakoncentrátum, szójafehérje izolátum, szójatej, szójatúró, szójalapú ételízesítő, szójafehérje termékek, szójalecitin, hidegen préselt szójaolaj egyike sem került a termékbe, és a gyártás és csomagolás során a terméknek a fenti anyagokkal való szennyeződése is kizárt.

Glutén mentes termékek: Glutént tartalmaznak a rozs, árpa, zab és tönköly, valamint az ezek keresztezésével előállított magokból készült, búzaeredetű termékekkel analóg termékek, valamint a maláta és a malátakivonat is.

Földimogyoró mentes termékek: A következő anyagok nem kerülhetnek a termékekbe: földimogyoró, földimogyoró liszt, földimogyoró olaj, földimogyoró vaj, margarin (ha földimogyoró olajat tartalmaz).

Benzoesav és származékai mentes termékek: Ide a következő adalékanyagok tartoznak: benzoesav, nátrium-benzoát, kálium-benzoát, kálcium-benzoát, etil-(p-hidroxi-benzoát), nátrium-etil-(p-hidroxi-benzoát), propil-(p-hidroxi-benzoát), nátrium-propil-(p-hidroxi-benzoát), metil-(p-hidroxi-benzoát), nátrium-metil-(p-hidroxi-benzoát).
A termékek a fenti anyagok bármelyikéből 1 mg/kg mennyiségénél kevesebbet tartalmaz.

Azoszinezék mentes termékek: A gyártás során Tartrazin, Narancssárga S, GelborangeS, Azorubin, Amarant, Neukokcin, Ponszó 4R, Vörös 2G, Red 2G, Allura vörös AC, Brillantfekete BN, Barna FK, Brown FK, Barna HT, Brown HT, Litolrubin BK szinezékek egyike sem került a termékbe.

Kéndioxid és származékai mentes termékek: E kifejezés azt jelenti, hogy a termék kevesebb, mint 10 mg/kg kéndioxidot vagy kéndioxid származékot tartalmaz. Kéndioxid és származékai: kéndioxid, nátriumszulfit, nátrium-hidrogén-szulfit, nátrium-metabiszulfit, kálium-metabiszulfit, kalcium-szulfit, kalcium-hidrogén-szulfit, kálium-hidrogén-szulfit.